Francuska i Nemačka: Asad kriv, izazvao je Ameriku

Lideri Francuske i Nemačke optužili su sirijskog predsednika Bašara el Asada da je izazvao američki napade koristeći hemijsko oružje.

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

10:52

Francuska i Nemačka: Asad kriv, izazvao je Ameriku
Foto: Getty Images

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel naveli su u zajedničkom saopštenju da "predsednik Asad snosi odgovornost za ovakav razvoj događaja" zbog, kako su naveli, "kontinuiranog korišćenja hemijskog oružja i zločina protiv sopstvenog naroda".

Oland i Merkelova pozvali su međunarodnju zajednicu da "udruži snage" u pronalasku političkog rešenja za Siriju, u skladu sa rezolucijom UN.

SAD su rano jutros po naređenju predsednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: