Merkel osudila napad u Siriji kao ratni zločin

Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je napad hemijskim oružjem u Siriji kao "varvarski čin" i "ratni zločin.

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

00:49

Merkel osudila napad u Siriji kao ratni zločin
Foto: Gettyimages

Merkel je pozvala na hitnu istragu napada, navodeći da će u njoj učestvovati i Nemačka.

Prema njenim rečima, postoju sumnja da iza napada u opozicionoj provinciji Idlib, u kojem je poginulo više desetina ljudi, stoji vlada sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ona je kritikovala Savet bezbednosti UN zbog odlaganja usvajanje rezolucije o osudi napada jer se Rusija ne slaže sa tekstom.

Prema poslednjem bilansu, najmanje 86 ljudi, medju kojima je 30 dece i 20 žena, poginulo je u napadu hemijskim oružjem u pobunjeničkoj provinciji Idlib na severozapadu Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: