Protest mladih održan i u Čačku

Protest omladine, studenata i srednjoškolaca zbog rezultata predsedničkih izbora i "protiv diktature" održan je danas, posle Beograda i Novog Sada, i u Čačku.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 04.04.2017.

15:37

Protest mladih održan i u Čačku
Foto: Screenshot / Facebook

Kako javlja Tanjug, mahom srednjoškolci, ali i studenti, protestovali su u centru grada protiv "diktature Aleksandra Vučića", a pridružili su im se i pojedini profesori.

Kao i protesti prethodne noći, protest je organizovan preko Fejsbuka, a na društvenim mrežama se mladi pozivaju na proteste i u drugim gradovima Srbije.

Tanjug navodi da je tokom protesta kolona šetala centralnim gradskim ulicama i uzvikivali "Vučiću lopove" i "Nećemo tiraniju" i "Hoćemo posao".

Takođe, među okupljenima pojavio se i predsednik Dveri Boško Obradović, koji je rekao novinarima da je došao da "kao građanin" podrži učenike i studente. Obradović je kasnije saopštio i da podržava proteste, ali da ih "neće zloupotrebljavati" i da nema nameru da bude govornik.

Protest u Čačku je jedini danas bio zakazan za 12.45h, dok su u ostalim gradovima zakazani za 18 ili 19 časova. Na pitanje novinara zašto je protest zakazan u 12.45, učenici su odgovarali da je to vreme između dve smene, da ne bi gubili časove.

Protest čačanskih srednjoškolaca i studenata ranije danas osudio je Gradski odbor SNS i cenio da predstavljaju "zloupotrebu i izvođenje mladih na ulice".

"Na taj način direktno se krši izborna volja građana i pokušava osporiti ubedljiva i čista pobeda Aleksandra Vučića ostvarena na najdemokratskiji mogući način, na izborima", navedeno je u saopštenju SNS.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije danas rekao da su "protesti u redu, dok su demokratski i mirni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: