Ero: O odnosima FRA i VB tek posle okončanja pregovora

Francuski ministar Žan-Mark Ero rekao je da pregovori između EU i VB o njihovim odnosima mogu da uslede tek nakon što pregovori o Bregzitu budu okončani.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

00:23

Ero: O odnosima FRA i VB tek posle okončanja pregovora
Foto: Gettyimages

"Posle pregovora o razlazu uslediće još jedni pregovori, i to o organizovanju budućih odnosa između 27 zemalja članica EU i Britanije", rekao je Ero novinarima, prenosi Rojters.

Britanska premijera Tereza Mej poručila je u pismu upućenom danas predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku, čime je zvanično otpočela proces izlaska Britanije iz Unije, da do marta 2019. želi da postigne sporazum o razlazu, ali i sporazum o budućim odnosima, podseća britanska agencija.

Ero je upozorio da će pregovori o istupanju Britanije iz kluba biti teški i da Mej ne može da bira najbolje uslove sporazuma.

"Mi moramo da ove pregovore održimo na konstruktivan način i uz poštovanje prema Britaniji. Nipošto nemamo nameru da kaznimo njene građane zato što su glasali onako kako misle", poručio je šef francuske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: