"Ako se Britanci predomisle, svi ostali se o tome pitaju"

Predsednik EP Antonio Tajani izjavio je da bi u slučaju bilo koje promene britanske odluke o izlasku iz EU bila potrebna i podrška svih drugih članica EU za to.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

19:15

Foto: Gettyimages

On je na konferenciji za medije kazao da bi proces Bregzita mogao da bude preokrenut, ali da su pravila veoma jasna, prenosi Rojters.

"Ukoliko Britanija odluči da promeni poziciju, to neće moći da učini sama. Sve zemlje članice moraju da odluče da li je to moguće", rekao je Tajani.

Evropski parlament je u nacrtu pozicije koju zauzima povodom današnjeg otpočinjanja procesa izlaska Velike Britanije iz EU naveo da odluka o Bregzitu može da bude opozvana.

Rojters je imao uvid u ovaj nacrt u kojem se navodi i da bi trebalo da postoje tranzicioni aranžmani koji bi ovaj "razvod" učinili lakšim, ali da oni ne bi trebalo da traju duže od tri godine.

Navedeno je i da će zbog Bregzita agencije EU čije je sedište sada u Londonu, poput Evropske bankarske uprave i Evropske agencije za lekove, morati da se isele iz britanske prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: