DS: Vlasti po Vojvodini namerno Jankoviću otkazuju sale

Vojvođanski odbor Demokratske stranke tvrdi da lokalne vlasti pojedinih gradova ne dozvoljavaju Saši Jankoviću da održi promotivne skupove.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 17.03.2017.

17:33

DS: Vlasti po Vojvodini namerno Jankoviću otkazuju sale

Kako navode, reč je o Somboru, Kikindi, Bečeju, Inđiji i drugim mestima, a Jankoviću nisu dozvoljeni "ni u jednoj od postojećih sala, pa čak ni u prostorijama mesnih zajednica".

"Demokratskoj stranci je jasno da serija otkaza nije nikakva slučajnost, niti puka bahatost lokalnih moćnika iz SNS. Reč je o planskim i sistematskim nastojanjima režima Aleksandra Vučića da spreči, ili bar oteža, pobedničku kampanju Saše Jankovića", navodi se u saopštenju.

U saopštenju navode slučaj Sombora, u kojem su, kažu, lokalne vlasti najpre izdale salu organizatorima predizbornog skupa Jankovića, a onda su putem elektronske pošte otkazali rezervaciju, s obrazloženjem da je sala navodno zauzeta.

U saopštenju DS se navodi da Saša Janković "u Vojvodini, ali i širom Srbije, dobija sve veću podršku gradjana", te da otkazivanje sala pokazuje da je "režim u panici i strahu od sve izvesnijeg gubitka izbora i vlasti".

Takvi postupci samo će izazvati gnev naroda, što će se, tvrdi, pokazati na ulicama i trgovima širom Srbije, stoji u saopštenju koje je potpisao Igor Selak, zamenik predsednika Demokratske stranke i šef izbornog štaba DS-a za Vojvodinu.

"Ovim su izazvali gnev naroda, jer što više gušite narod, ovaj narod će se više i dizati. Gde god nam budu zabranili tribine na zatvorenom, mi ćemo naše nezadovoljstvo pokazati na ulicama i trgovima", dodao je funkcioner DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: