Bafet "u lice" Trampu: SAD 240 godina ulažu u imigrante

Američki milijarder Voren Bafet pohvalio je doprinos koji su imigranti dali "pravnoj državi" i napretku SAD.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

08:33

Bafet
Getty Images

On je to rekao u vreme kada predsednik Donald Tramp želi da pooštri i ubrza postupak deportacije ilegalnih imigranata.

Bafet je naveo da su tokom 240 godina Amerikanci lagali u inventivnost, tržišnu ekonomiju i primali talentovane i ambiciozne imigrante, prenosi AFP.

On je to naveo u godiššnjem pismu deoničarima svog holdinga "Barkšir Hatavej".

Pismom deoničarima Bafet je indirektno upozorio na neprihvatljivost stavova predsednika Donalda Trampa koji planira da novom uredbom ograniči useljavanje u SAD kao i da pooštri postupke deportacija osoba koje nemaju regulisan status.

Bafet je u predizbornoj kampanji podržao demokratkinju Hilari Klinton, iako je njegova grupa profitirala zahvaljujući pobedi republikanca Trampa.

Bafetov holding je od oktobra do decembra prošle godine ostvario neto dobit od 6,3 milijarde dolara, što je rast od oko 15 odsto za godinu dana, pokazuju rezultati koji su objavljeni u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: