Nemačka: Kolima pokosio pešake, imao nož, policija pucala

Jedna osoba je preminula, a još dve povređene u nemačkom gradu Hajdelbergu kada je muškarac automobilom uleteo u pešačku zonu, javlja BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 25.02.2017.

18:19

Nemačka: Kolima pokosio pešake, imao nož, policija pucala
Foto: Tanjug

Kako se navodi, 73-godišnji muškarac preminuo je u bolnici od povreda zadobijenih u nesreći.

Kako se navodi, napadač je imao i nož.

Osumnjičeni je pobegao iz automobila, ali ga je policijska patrola ubrzo pronašla i jedan policajac ga je tom prilikom upucao nakon čega je prebačen u bolnicu.

Motivi napada nisu poznati, ali je terorizam isključen kao mogućnost, a policija navodi da je napadač delovao najverovatnije sam.

Lokalni mediji su preneli da je napadač mentalno obolela osoba, ali policija nije potvrdila ove navode.

Na Tviteru je objavljen i snimak na kojem je zabeležen trenutak kada je policija pucala. Portparolka policije Ane Bas rekla je da je jedna od tri osobe, koje je automobil udario u popodnevnim satima ispred pekare, u teškom stanju, prenosi AP.

Da podsetimo, u napadu koji se dogodio u decembru na božićnom sajmu u Berlinu ubijeno je 12 osoba, a povređeno 50 kada se vozač kamionom zaleteo u štandove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: