Mektić: Izetbegović ukinuo Ustav BiH

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić izjavio je da je Bakir Izetbegović "ukinuo Ustav BiH, a samim tim i Bosnu i Hercegovinu kao državu".

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

21:39

Mektić: Izetbegović ukinuo Ustav BiH
Foto: Thinkstock

Mektić je, nakon što je Izetbegović najavio podnošenje zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, rekao da je bošnjački član Predsedništva BiH "izrekao jednu veliku laž i obmanu".

"Neverovatno je kako se Bakir Izetbegović večeras ponašao nakon neformalnog druženja njega i njegove družine u sarajevskoj Većnici, izrekavši jednu veliku laž i obmanu, varajući vlastiti narod i sve nas u BiH", ocenio je Mektić, gostujući u Dnevniku 2 BN televizije.

Mektić tvrdi da je Izetbegović izrekao "gnusnu laž".

"Izetbegović je rekao kako se Bošnjacima osporava da pred Međunarodnim sudom u Hagu pokrenu proces revizije tužbe, koja je donesena pre deset godina. To nije tačno. Oni znaju da reviziju tužbe može da podnese samo država BiH, a ne jedan narod", rekao je Mektić.

Mektić je ocenio da je Izetbegović danas "derogirao, ukinuo Ustav BiH, a samim tim i Bosnu i Hercegovinu kao državu, te praktično poslao preteće poruke da se ništa neće dogoditi, da se ne sme niko ponašati drugačije u odnosu na ono kako su oni danas zaključili", preneo je Blic.

"Poručujem da to gospodinu Izetbegoviću neće proći tek tako i da BiH nije samo vlasništvo njega i njegove družine. BiH je i država srpskog naroda", naglasio je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: