Vučić sa Srbima u Raškoj, počeo sastanak u kasarni

Sastanak premijera Aleksandra Vučića s predstavnicima kosovskih Srba počeo je oko 17 časova u kasarni "Stefan Nemanja" u Raškoj.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 02.02.2017.

11:54

Vučić sa Srbima u Raškoj, počeo sastanak u kasarni
Foto: B92

Sastanak o situaciji na severu Kosova posle poslednje runde briselskog dijaloga održava se iza zatvorenih vrata.

Istovremeno, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, razgovaraju sa predstavnicima VS i MUP-a.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova stigli su oko 16.30 u Rašku, gde će razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

Kako "Beta" javlja, ispred kasarne "Stefan Nemanja" nalaze se brojne novinarske ekipe koje čekaju obraćanje premijera, a na ulicama Raške primetna su oklopna vozila sa dugim cevima.

Ranije je javljeno da rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

"Dajemo sve od sebe da se tenzije spuste. Daćemo apsolutno sve od sebe da sačuvamo mir. Zabrinuti su naši gradonačelnici sa severa Kosova i idem u Rašku da sa njima razgovaram i da pokušam njih da smirim. Da li sam zabrinut? Jesam zabrinut. Ne zavisi sve od nas, naše je da učinimo sve i mi ćemo učiniti sve da mir sačuvamo", rekao je Vučić.

Šta se događalo na pregovorima u Briselu nije poznato, ali je nemački Dojče vele u radio-emisiji na albanskom jeziku jutros preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, "u potpunosti propao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: