Putin sazvao Savet bezbednosti uoči razgovora s Trampom

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa članovima ruskog Saveta bezbednosti, dan uoči telefonskog razgovora s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2017.

19:24

Putin sazvao Savet bezbednosti uoči razgovora s Trampom
Foto: Gettyimages

Tema razgovora bili su rusko-američki odnosi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će dvojica predsednika razmeniti mišljenja o "osnovnim parametrima trenutnih bilateralnih odnosa".

Peskov je kazao da su Vladimir Putin i Donald Tramp poslednji put razgovarali kada je ruski predsednik čestitao republikancu posle pobede na predsedničkim izborima.

On nije želeo da precizira o čemu će tačno dvojica predsednika razgovarati, ali je naveo da će iskoristiti priliku da dogovore sastanak.

Trampova savetnica Kelijen Konvej rekla je za televiziju Foks njuz (Fox news) da će Putin i Tramp razgovarati o američkim sankcijama Rusiji i drugim temama.

Ona je navela da će predsednik SAD biti spreman da prihvati nove ideje, ako ruski lider želi ozbiljnu komunikaciju o borbi protiv Islamske države.

Američki predsednik Donald Tramp sutra će razgovorati s liderima Rusije, Francuske i Nemačke, saopštila je Bela kuća.

Portparol Bele kuće Šon Spajser naveo je na Tviteru da će Tramp pored zakazanog telefonskog razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, razgovorati i s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tramp će danas u Beloj kući primiti prvog stranog lidera otkako je stupio na dužnost, britansku premijerku Terezu MEj, s kojom će razgovarati o trgovinskim odnosima posle izlaska Velike Britanije iz EU i odnosima Vašingtona i Londona. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: