Jovanović: Vukčević odgovorno obavljao posao

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da odbijanje zahteva da Vladimir Vukčević bude upisan u imenik advokata predstavlja hajku.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

16:52

Jovanović: Vukčević odgovorno obavljao posao
Foto: Tanjug

“Odluka Advokatske komore Beograda, kojom se odbija zahtev bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića da bude upisan u imenik advokata, predstavlja nastavak hajke prema ljudima koji su odgovorno obavljali svoje poslove suočeni sa konstantnim pritiscima i pretnjama”, izjavio Jovanović.

Jovanović je u pisanoj izjavi medijima naveo da kao "i u slučaju Nate Mesarović, kojoj je pre Vukčevića onemogućeno pravo na rad, tako i u ovoj situaciji radi se o osveti grupe advokata koji su decenijama bili na platnom spisku članova najopasnijih kriminalnih grupa i paravojnih formacija čiji se zločini još prebrojavaju i istražuju".

On je upitao i kakva je poruka koja se šalje građanima, kada u isto vreme Veselin Šljivančanin, "osuđeni ratni zločinac, gostuje kao zvezda na tribinama vladajuće stranke", dok se onima koji su hrabro i odgovorno obavljali posao, oduzima mogućnost da se bave poslom za koji ispunjavaju sve uslove i tražene kvalifikacije.

Jovanović je ocenio da javnost treba da ustane i glasno osudi takve pojave ocenjujući da kada se ćuti onda stradaju oni koji su u naše ime svojim radom skidali sa nas teret kolektivne krivice i gonili zločince.

"LDP u ovom slučaju, kao pre toga i u slučaju Mesarević i slučaju Snežane Malović, vidi samo odmazdu onih koji su svoje karijere aktivnih advokata vezali za političke i kriminalne grupe, koji onda preko njih dalje vrše obračun sa ljudima koji su im stali na put i bar u jednom trenutku njihovu moć suzbili i procesuirali njihova nedela" naveo je Jovanović.

Advokatska komora Beograda, 11 od 12 članova Upravnog odbora, koji odlučuje o molbama kandidata za upis u imenik beogradskih advokata, glasalo je protiv prijema Vukčevića u članstvo jer smatraju da nije dostojan da se bavi advokaturom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: