Soros: Teško da će Tereza Mej ostati na vlasti

Američki milijarder i investitor Džordž Soros je izjavio da britanska premijerka Tereza Mej "neće potrajati" na sadašnjoj funkciji.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

08:55

Soros: Teško da će Tereza Mej ostati na vlasti
Foto: Gettyimages

On je za "Blumberg njuz", na večeri priređenoj na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Ssvajcarskoj, kazao da je teško očekivati da će Mejova "ostati na vlasti" imajući u vidu podele koje su se javile u njenom kabinetu, prenosi Rojters.

Predsednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soros je ocenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti obema stranama.

Rojters podseća da je Soros poznat po tome da je ostvario ogroman profit 1992. kada je tipovao protiv britanske funte koja je tada pala ispod unapred utvrđenog nivoa i morala da se povuče iz Evropskog mehanizma menjačkog kursa.

Soros je izjavio i da je "lično ubeđen" da novoizabrani američki predsednik Donald Tramp neće uspeti u sprovođenju politika koje je najavio.

On je takođe rekao i da novi američki predsednik Donald Tramp neće uspeti u sprovođenju politika koje je najavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: