HRW: Projektilima iz aviona pogođen izbeglički kamp

Satelitski snimci pokazuju da su avioni nigerijske izbacili više projektila na izbeglički kamp kod grada Ran, iako su šatori mogli da se vide iz vazduha.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

23:45

HRW: Projektilima iz aviona pogođen izbeglički kamp
Getty Images

To je saopštila međunarodna organizacija Hjuman rajts voč.

Avioni nigerijske vojske u akciji protiv ekstremista Boko Harama, u utorak su bombardovali izbeglički kamp i pri tom ubili više od sto izbeglica i humanitarnih radnika, a nigerijska vojska saopštila je da je u pitanju greška i da su meta napada bili ekstremisti Boko harama.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava ponovo je pozvala na sprovođenje temeljne istrage slučajnog bombardovanja izbegličkog kampa u kojem je poginulo 100 izbeglica i humanitarnih radnika.

U bombardovanju izbegličkog kampa u severoistočnoj oblasti Ran, u blizini granice s Kamerunom povređeno je više izbeglica i humanitarnih radnika, među kojima i osoblje organizacija Lekari bez granica i Crvenog krsta.

Nigerijske vazdušne snage saopštile su da su pokrenule istragu, navodi agencija AP. Veruje se da je vojska u Nigeriji prvi put priznala ovakvu grešku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: