Džonson liderima EU: Nema batinanja, ne budite nacisti

Britanski šef diplomatije Boris Džonson upozorio je lidere EU da ne "kažnjavaju batinanjem" Britaniju zbog Bregzita u maniru nekog filma o Drugom svetskom ratu.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

19:46

Džonson liderima EU: Nema batinanja, ne budite nacisti
Foto: GettyImages

Kažnjavanje Britanije zbog izlaska iz EU, kako je rekao, nije u interesu "naših prijatelja ni naših partnera".

"Ukoliko Oland (francuski predsednik) želi da kazni batinanjem svakoga ko traži da izađe, u maniru filma o Drugom svetskom ratu, ne smatram da je to put napred", odgovorio je Džonson na jednoj konferenciji u Indiji na pitanje da li će Britanija morati da plati kaznu zbog istupanja iz EU.

Njujorška agencija "Blumberg" navodi da ovo nije prvi put da Džonson pravi poređenje sa nacistima, pošto su ga evropski političari prošle godine kritikovali zbog izjave da je EU zapravo jedan pokušaj dostizanja cilja Adolfa Hitlera o ujedinjenoj Evropi drugačijim sredstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: