Indeks: Kitarovićeva nema dokaze o sastancima u SAD

Kabinet hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović ne poseduje nikakvu dokumentaciju koja bi dokazala njene službene susrete u SAD, piše “Indeks”.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

23:03

Indeks: Kitarovićeva nema dokaze o sastancima u SAD
Foto: Tanjug

Kako navode, tražili su od kabineta predsednice Kitarović dokument koji će biti dokaz službenih susreta tokom posete SAD, a sve na osnovu pravima na pristup informacijama.

U odgovoru iz kabineta predsednice ističu da nemaju nikakvog pisanog dokaza o sastancima Kitaroviećve tokom službenog puta u SAD, kao i da tokom posete službeni protokol nije ni postojao.

Zagrebački portal tu ističe da su oni još 3. januara tražili od kabineta predsednice da im dostavi raspored službenog protokola po danima tokom posete SAD.

"Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u radnoj poseti SAD od 1. do 7. januara 2017. godine. Predsednica Republike u radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama putovala je u pratnji šefice svog kabineta, bez izrađenog protokola u obliku dokumenta ili zapisa od strane Ureda predsednice Republike Hrvatske", glasi odgovor Kabineta.

Ipak, kako navode, protokol možda ima američka strana.

"O protokolu sastanaka koji su to svojom formom zahtevali, brigu je vodila američka strana", navode iz kabineta Kolinde Grabar Kitarović.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odbila je davati bilo kakve podatke o službenim susretima u SAD, tvrdeći da je to bila njena službena poseta stranoj zemlji.

"Susrela sam se s jako puno ljudi. Neki od njih će vam to sami objaviti na Tviteru i Fejsbuku ", rekla je Kitarovićeva dodajući kako neki od ljudi s kojima se susrela ne žele da se medijski eksponiraju.

Fotografije koje sugerišu sastanak objavili su senator s Floride i bivši kandidat republikanaca u trci za Belu kuću Marko Rubio i potpredsednik Atlantskog veća Demon M. Vilson.

"Svrha mog puta je bila da porazgovaram sa svim svojim kontaktima i da pozicioniram Hrvatsku kao lidera", objasnila je Kolinda Grabar Kitarović po povratku u Hrvatsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: