Turski avion pao u naselje, 37 žrtava, 32 srušene zgrade

Najmanje 37 osoba je poginulo u padu teretnog aviona turske kompanije Maj kargo erlajns na selo u okolini kirginstanske prestonice Biškeka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

07:32

Turski avion pao u naselje, 37 žrtava, 32 srušene zgrade
Tanjug/AP

Kako se navodi u izveštajima svetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade.

Avion tipa boing 747 na letu TK6491 je krenuo iz Hongkonga i trebalo je da sleti u Biškek, a potom da nastavi putovanje prema Istanbulu.

Većina stradalih, među kojima šestoro dece, stanovnici su sela na koje se srušio avion pri pokušaju sletanja po gustoj magli.

Nadležne službe su saopštile da se letelica srušila u predgrađu prestonice Kirgistana, kao i da su tom prilikom uništene 32 zgrade.

Dodaje se i da je avion pao na svega dva kilometra udaljenosti od aerodroma na koji je trebalo da sleti.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i snimci olupine turskog aviona koji se srušio u naseljeno područje u Kirgistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: