Đurić: Ne očekujem zabranu ulaska voza na KiM

Direktor Kancelarije za KiM kaže, povodom železničke linije Beograd - Kosovska Mitrovica, da ne očekuje da kosovske vlasti spreče ulazak voza u južnu pokrajinu

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

13:04

Đurić: Ne očekujem zabranu ulaska voza na KiM
Foto: Kancelarija za KiM

On je dodao da bi takav tretman imao veze s nacionalizmom, šovinizmom i ograničavanjem osnovnih ljudsih prava.

Odgovarajući na pitanje novinara posle sednice vlade na kojoj je bilo reči o puštanju Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je podsetio da se saobraćaj između srpskih gradova i gradova na Kosovu i Metohiji odvijaju već godinama.

"Imate na desetine autobusa dnevno koji idu od Beograd do Prištine i Kosovske Mitrovice, kao i iz drugih gradova. Ne vidim zašto bi postojala razlika u vezi sa ovom linijom, čiji je cilj da se bolje povežu delovi naše zemlje", rekao je Đurić.

Na pitanje čija je ideja bila da se unutrašnjost vagona oslika verskim motivima, Đurić je rekao da će javnost odgovor na to dobiti sutradan, uoči najavljenog polaska voza iz Beograda.

Novinare je interesovao i način na koji se troši novac države Srbije na Kosovu i Metohiji, odnosno da li Kancelarija može da garantuje da ta sredstva stižu do onih kojima je najpotrebnije, na šta je Đurić odgovorio da je situacija bolja nego u periodu prethodnih vlada.

"Više puta smo u javnosti predstavljali rezultate rada. Imate srpsku sredinu na KiM kojoj stiže pomoć. Za razliku od prethodnih perioda kada su se gradili 'Skadrovi na Bojani', sada imate završene stanove i više pomoći nego u prethodnom periodu", rekao je Đurić.

On je dodao da sigurno ima mnogo toga još da se uradi, imajući u vidu da institucije već 17 godina funkcionišu u neregularnim uslovima, i poručio da je Kancelarija otvorena za sve sugestije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: