Spasli staricu smrzavanja, nosili je dva kilometra na -25

Spasilačka ekipa je uspela da iz zavejanog sjeničkog sela Lijeva Rijeka izvuče staricu koja je pala u sneg i polomila ruku, pišu “Večernje novosti“.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2017.

16:52

Spasli staricu smrzavanja, nosili je dva kilometra na -25
Tanjug

Kako se navodi, u selu u sjeničkom delu Golije spasioci Bojan Radević i Rafo Tripković, uz pomoć zamenika predsednika opštine Sjenica Mića Kaličanina i novinara Ediba Honića i Zorana Šaponjića spasli su staricu kojoj je pretilo smrzavanje.

Nakon što su se “ladom-nivom” i pešice probili do ovog zabitog sela: Radević, Tripković, Kaličanin, Honić i Šaponjić staricu su na nosilima, po velikom snegu i ma minus 25 stepani, nosili skoro dva kilometra do najbližih kola. Starica je potom prebačena u Sjenicu gde joj je ukazana lekarska pomoć.

U Sjenici je ujutru, kod hotela “Borići” izmereno rekordnih minus 33, u Karajukića Bunarima bilo je minus 30. Cela visoravan okovana je snegom i ledom, oko 10.000 gorštaka, među kojima je puno starih i bolesnih, još je u snežnoj blokadi.

Poseban problem je nestašica vode koja ugrožava broja stada goveda i ovaca u “srpskom Sibiru”. U Sjenici je od subote na snazi vanredna situacija, opštini je potrebna pomoć u teškim mašinama za čišćenje snaga i nafti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: