Petak, 06.01.2017.

16:20

Odblokiran auto-put BG-Niš, saobraćaj i dalje otežan

Saobraćaj koji je bio potpuno obustavljen zbog lančanog sudara uspostavljen je opet na naplatnoj stanici Niš, ali se odvija otežano, saopštili su Putevi Srbije.

Izvor: Beta

Odblokiran auto-put BG-Niš, saobraćaj i dalje otežan

Vozila se i dalje preusmeravaju na naplatne stanice Aleksinac i Aleksinački rudnici i nastavljaju kretanje regionalnim putem ka Nišu.

Nadležne službe su na terenu i raščišćavaju posledice saobraćajne nezgode, navodi se u saopštenju.

Ranje danas na putu ka Nišu dogodio se lančani sudar u kojem je povređeno 17 osoba, među kojima je šestoro dece.

U izvlačenju putnika iz automobila učestvovali su pripadnici Žandarmerije, Saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije. U Niš su se zbog vremenskih nepogoda i zastoja na putu uputili i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, kao i ministar odbrane Zoran Đorđević.

To ministarstvo je apelovalo na građane da zbog niskih temperatura, snežnih padavina i poledice ne kreću na put bez preke potrebe, a ukoliko ne mogu da izbegnu vožnju, da imaju zimsku opremu i lance.

U niškom kraju jutros je skraćen i veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Situaciju je dodatno otežao lančani sudar 30 vozila na ulazu u Niš zbog koga se stvorila dugačka kolona, pa su vozila satima bila zaglavljena na snežnom putu. Na mesto zbivanja izašla je i Žandarmerija.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je taj sudar izazvao većinu problema i da vozila nisu zavejana u snegu.

Kako su saopštili iz Sektora, u sudaru je povređeno 17 osoba, među kojima ima i dece, a noćas su nestale i tri osobe iz sela Hum koje su išle da seku badnjak. Trojica muškaraca su izgubila telefonski kontakt i imali su poteškoća zbog snega, ali su se srećom vratili kućama. Međutim, policija i dalje traga za još jednom osobom koja je nestala u šumi.

Saobraćaj na auto-putu od Niša ka Leskovcu je obustavljen, potvrđeno je za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: