Pentagon Pjongjangu: Imaćete posledice...

SAD su oštro kritikovale namere Severne Koreje da izvrše probu interkontinentalne balisticke rakete.

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

23:06

Pentagon Pjongjangu: Imaćete posledice...
Getty Images

Iz Vašingtona je upućen poziv svim državama da istupe u stavu da će "svaka nezakonita akcija" Pjongjanga "imati posledice".

Ovo saopštenje objavio je Pentagon u osetljivo vreme - samo nekoliko nedelja pre nego što će funkciju predsednika SAD preuzeti Donald Tramp, navodi AFP.

Pentagon je pozvao Pjongjang da se "uzdrži od provokativnih akcija i zapaljive retorike koja preti međunarodnom miru i stabilnosti".

Nekoliko sati ranije, severnokorejski vođa Kim Džong Un je objavio da je ta zemlja blizu probnog lansiranja interkontinetalne balističke rakete.

"Istraživanje i razvoj najmodernije vojne opreme aktivno napreduju i pripreme za probno lansiranje interkontinetalne balističke rakete je u poslednjoj fazi", rekao je Kim u govoru koji je prenosila televizija.

Rojters navodi da je Severna Koreja tokom 2016. izvršila do ranije nezabeleženi broj testiranja balističkih raketa, ali da pojedini stručnjaci tvrde da je još daleko od razvijanja interkontinetalne balističke rakete sa nuklearnom glavom koja bi mogla da dosegne SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: