Utorak, 20.12.2016.

07:24

Vozač kamiona stigao u Berlin u februaru kao izbeglica

Nemačka policija istražuje “mogući teroristički napad“ nakon što se muškarac zakucao kamionom u štandove božićnog sajma u Berlinu.

Izvor: B92

Vozač kamiona stigao u Berlin u februaru kao izbeglica
Foto: Tanjug

Tom prilikom poginulo je najmanje 12 osoba, a povređeno je 48.

Vozač je tražilac azila iz Avganistana ili Pakistana, prenosi agencija DPA.

Kako se navodi, on je u nemačku stigao u februaru kao izbeglica.

Kako su preneli nemački mediji, vozač je bio poznat policiji zbog “manjih zločina“, ali ne i zbog povezanosti sa terorizmom.

Nemački mediji takođe su ranije naveli da je policija uhapsila vozača koji je uleteo u štandove nedaleko od mesta tragedije, a da je u nesreći poginuo suvozač.

Nemački političari su u satima nakon napada izbegavali da povežu događaj sa mogućim terorizom, ali je ministar unutrašnjih poslova Tomas De Mezijer rekao da “mnogo toga govori da je u pitanju napad“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: