Utorak, 13.12.2016.

15:27

Poruka iz HR: Potpuno neprimerena reakcija Srbije

Predsednik Sabora Hrvatske Božo Petrov rekao je da je potpuno neprimerena reakcija zvaničnog Beograda na hrvatske primedbe na otvaranje poglavlja 26.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock

"Mislim da je potpuno neprimerena reakcija Srbije na bilo šta šta se događa u pregovorima", rekao je Petrov novinarima u Saboru.

On je izrazio nadu da će, kako je rekao, Srbija uskoro shvatiti da postoje određeni uslovi koje treba da zadovolji da bi mogla da pristupi EU.

"Postavio bih im pitanje, kako je to Hrvatska trebalo da reaguje, je li možda trebalo na takav način svaki put da reagujemo kad bismo doživeli, ne otpor, nego sugestije šta treba napraviti?", upitao je Petrov.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je ranije da Srbija lako može da ispuni traženi kriterijum za otvaranje poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi i da on nije nikakav politički problem.

Ona je takođe rekla da sve zemlje moraju da ispune sve kriterijume u pregovorima i da je to učinila i Hrvatska.

Podsetimo, Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a srpska delegacija napustila je Brisel, te premijer Vučić ne prisustvuje međuvladinoj konferenciji sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: