Aktuelno 1

28.05.2024.

16:42

Reditelj "Ratova zvezda" anonimno snimao filmove koji obiluju scenama seksa

Tokom intervjua na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, producent, reditelj i scenarista Džordž Lukas je oktrio zašto je na nekim filmovima odlučio da radi anonimno.

Izvor: Index.hr

Reditelj "Ratova zvezda" anonimno snimao filmove koji obiluju scenama seksa
EPA-EFE/ANDRE PAIN

Podeli:

Lukas je rekao da je radio kao izvršni producent na erotskom trileru "Body Heat" iz 1981. godine, ali je insistirao da njegovo ime ne bude u odjavnoj špici filma, prenosi Collider.

Film je režirao i napisao Lukasov dugogodišnji saradnik Lorens Kasdan.

"Pomogao sam Kasdanu da snimi svoj prvi film, ali nisam hteo da stavim svoje ime na taj film. Nisam stavio svoje ime na hrpu filmova", izjavio je reditelj.

"Reč je o filmu Body Heat. Rekao sam: 'Lari, ako stavim svoje ime na taj film, sve će biti o meni. Ljudi će pričati o tome kako ja radim takve filmove, a to ne želimo. Želim da to bude tvoj film."

"Nisam hteo da povezanost sa filmom, koji ima oznaku R, naruši imidž mog porodičnog brenda", dodao je. 

Radnja filma prati advokata i ženu bogataša koji žele da se reše njenog muža kako bi se domogli bogatstva. Glavne uloge igraju Vilijam Hart, koji je u to vreme bio na početku karijere, i Katlin Turner kojoj je to bio filmski debi.

Uprkos oznaci R, film je bio komercijalno uspešan te je oduševio i kritičare, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima 96%.

Osim "Body Heat-a", Lukas je otkrio da je anonimno radio i na kultnom klasiku Lavirint iz 1986. godine.

Tvorac Ratova zvezda sprijateljio se sa režiserom Hensonom i odlučo je da mu pomogne jer je imao problema sa scenarijem.

"To je bio slučaj s većinom tih filmova. Pomislio bih: 'Ovaj tip je sjajan. Želim da mu pomognem'", objasnio je Lucas.

"Bilo je jako teško pokrenuti projekte i hteo sam da pomognem ljudima za koje sam mislio da su talentovani. Mislio sam da mogu da iskoristim svoj uticaj i uspeo sam. Zato sam postao producent, objasnio je Lukas.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: