Lavrov u BG na slici sa osobom sa poternice Interpola

Na fotografiji šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova s pripadnicama pokreta "Zavetnici" vidi se i Nemanja Ristić, za kojim je raspisana Interpolova poternica.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2016.

21:17

Lavrov u BG na slici sa osobom sa poternice Interpola
Foto: Tanjug

N1 navodi da je reč o Nemanji Ristiću, osumnjičenim da je jedan od organizatora neuspešnog terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori.

Lavrov se u ponedeljak, nakon što je zajedno s ministrom za rad Aleksandrom Vulinom položio vence na groblje Oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, fotografisao sa pripadnicima desničarske organizacije Zavetnici.

U levom uglu fotografije može se videti i Ristić.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom meseca, na zahtev Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu poternicu Interpola za Ristićem zbog sumnje da je jedan od organizatora stvaranja kriminalne grupe koja je planirala da izvede terorističke napade na dan izbora u toj zemlji.

Pored Ristića, na poternici su još i državljani Srbije Predrag Bogićević i Miloš Jovanović, kao i državljani Rusije Eduard Širakov i Vladimir Popov.

Viši sud u Beogradu je Ristiću u avgustu prošle godine odredio meru obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi, zbog toga što je uredniku Informativnog programa B92 Veranu Matiću, ambasadoru SAD u Srbiji Majklu Kirbiju i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac pretio da će biti streljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: