"SAD odugovlače, zauzimaju čudne kontradiktorne stavove"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je SAD da "odugovlače razgovore" o sporazumu kojim bi se dozvolilo sirijskim pobunjenicima da bezbedno napuste Alep.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

13:16

Foto: GettyImages

On je istakao da Vašington zauzima "čudne i kontradiktorne stavove" tokom tih razgovora s Moskvom.

Lavrov je rekao da, međutim, i dalje postoje dobre šanse da se postigne dogovor o Alepu ,s obzirom na to da se Vašington nije predomislio u vezi sa učešćem na sutrašnjem sastanku eksperata na tehiničkom nivou u Ženevi, preneo je Rojters.

Na ministarskom sastanku OEBS u Hamburgu, Lavrov je okrivio Ukrajinu za odlaganje sporazuma o razmeni zatvorenika, tvrdeći da Kijev odbija da učestvuje u direktnim razgovorima s predstavnicima Donbasa.

Ranije danas Kremlj je saopštio da je odluka SAD da ukine određena ograničenja na isporuku oružja sirijskim pobunjenicima riskantna, jer bi to oružje moglo da završi u rukama terorista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: