Kfor žali što Srbi nisu bili na otvaranju mosta

Kfor je izrazio žaljenje zbog toga što predstavnici opština sa severa Kosova nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanom otvaranju mosta na Bistrici.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

21:24

Default images

Kako navode, taj most će biti od velike koristi za razvoj njihovih zajednica.

U saopštenju Kfora navodi se da mostovi predstavljaju najmoćnije simbole povezivanja, saradnje i harmonije te da povezuju ljude, otvaraju trgovinske rute i donose prosperitet i toleranciju.

Kfor će, kako se dodaje, nastaviti da radi u korist svih građana Kosova, u skladu sa svojim mandatom prema rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija.

Novi most preko reke Bistrice čija je vrednost 400.000 evra otvoren je ranije tokom dana za saobraćaj, dok su istovremeno u Zvečanu Srbi blokirali magistralni put Priština - Raška zbog dolaska na sever kosovskog premijera Ise Mustafe.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova saopštili su potom da do daljeg prekidaju komunikaciju i saradnju sa Kforom osuđujući ulogu Kfora prilikom dolaska Mustafe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: