Samoopredeljenje predalo sudu alibi za osumnjičene

Aktivisti pokreta Samoopredeljenje predali su Osnovom sudu i tužilaštvu u Prištini, kako su kazali, dokaze o nevinosti aktivista tog pokreta koji su osumnjičeni

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

16:04

Default images

Onji se sumnjiče zbog napada ručnim bacačem na zgradu Skupštine Kosova.

"Činjenice i alibi aktivista dokazali smo juče video snimkom koji smo emitovali na konferenciji za medije što je videla celokupna kosovska javnost. Pošto može biti prostora za nerazumevanje, po jednu kopiju tog videa doneli smo tužilaštvu i sudu", kazao je aktivista Valjdrin Ahmeti.

Samoopredelenje u saopštenju zahteva i hitno oslobađanje aktivista Atde Gaši i Egzona Haljitija iz pritvora kao i Adea Batuše i Frašerija Krasnićija koji su u kućnom pritvoru.

Jedan od pritvorenih u ovom slučaju je bio i Astrit Dehari koji je umro 5. novembra u Pritvorskom centru u Prizrenu.

Kosovska policija saopštila je 30. avgusta da je uhapsila pristalice opozicije zbog sumnje da su učestvovali u napadu ručnim bacačem na zgradu parlamenta.

U zajedničkom saopštenju policije i tužilaštva tada je navedeno da su privedena petorica muškaraca i jedna žena, pod sumnjom da su planirali i 4. avgusta izveli napad u kome je oštećena zgrada Skupštine Kosova.

Poslanici su tada raspravljali o sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: