I Crna Gora i Srbija sude za ubistvo Nikole Bojovića

Podgorički Viši sud je u sredu, treći put, nadležnom tužilaštvu vratio optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

09:55

I Crna Gora i Srbija sude za ubistvo Nikole Bojovića
Tanjug

Ona je podignuta za ubistvo Nikole Bojovića, iako se u Srbiji paralelno vodi ovaj postupak. Naime, crnogorsko tužilaštvo je odlučilo da pokrene istragu nakon što se ispostavilo da Crna Gora nema zakonskog osnova da ovu dvojicu izruči Beogradu.

Oni se tako skoro tri godine nalaze u pritvoru u Spužu, a pred srpskim sudom protiv njih će se postupak voditi u odsustvu.

Pripremno ročište u postupku protiv optuženih za ubistva rođenog brata Luke Bojovića, aprila 2013. godine u centru Beograda, i Miloša Vidakovića, tri meseca kasnije u Budvi, zakazano je pred Specijalnim sudom u Beogradu za 8. decembar. Tužilaštvo za organizovani kriminal za ove zločine tereti Slobodana Šaranovića, Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića, Ratka Koljenšića i Gorana Bojanića.

Povodom informacije da tužilaštvo u Crnoj Gori ponovo vraća optužnicu na dopunu istrage, Šaranovićev advokat Goran Rodić kaže da se "sve ovo pretvorilo u maltretiranje".

“Odbrana je tokom ročišta argumentovano obrazlagala da optužnici kakva je podignuta u Crnoj Gori nema mesta. To je treći put da se ona podiže i odbrana je opravdano tražila da sud donese odluku da se krivični postupak protiv Šaranovića obustavi“, kaže Rodić.

Advokat Rodić ističe da istraga traje skoro tri godine i da je njegov klijent sve vreme u pritvoru. Prema njegovim rečima, to je protivzakonito, zbog čega su se žalili i međunarodnim sudovima. Tužilaštvo u Srbiji Šaranovića, Koljenšića i Cvetanovića tereti za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću. Bojanić je optužen kao pripadnik grupe, ali mu se na teret ne stavlja učešće ni u jednom ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: