"Viceadmiral Kulakov" pomogao brodu UKR, odvučen ka Grčkoj

Veliki protivpodmornički razarač „Viceadmiral Kulakov“ dovukao je do grčkog ostrva ukrajinski ribarski brod koji se našao u nevolji u Sredozemnom moru.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

10:48

Foto: Gettyimages

Ruska posada je pružila svu potrebnu pomoć ukrajinskim mornarima, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

„Protivpodmornički razarač Severne flote ’Viceadmiral Kulakov‘ završio je spasilačku operaciju — odvukavši ukrajinski ribarski brod ’097‘ do sidrišta u području grčkog ostrva Gavdos (48 km južno od Krita)… U putu je ukrajinskim mornarima pružena sva neophodna, pa i medicinska pomoć“, navodi se u saopštenju.

Ukrajinski brod sa posadom će uskoro biti predat grčkim spasilački službama, a stanje članova posade je zadovoljavajuće.

U pres-službi su dodali da je nakon toga „Viceadmiral Kulakov“ nastavio da izvršava borbene zadatke u sastavu stalne grupe brodova Rane mornarice Rusije u Sredozemnom moru.

Protivpodmornički razarač Severne flote „Viceadmiral Kulakov“ je u četvrtak dobio signal sa ukrajinskog ribolovačkog broda „097“ u kojem se nalazilo 7 osoba, od kojih je dvoje bilo povređeno. Navedeno je da je „Viceadmiral Kulakov“ odmah krenuo u pomoć brodu u nevolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: