Angela Merkel "uskratila" azil Angeli Merkel al-Hamzi

Sirijski bračni par Al-Hamza doživeo je šok kada im je od nemačke Kancelarije za migracije stigao kratak odgovor da je “zahtev za azil odbijen”.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

09:44

Angela Merkel
Foto: Tanjug

Bračni par je svojoj ćerki dao ime Angela Merkel.

“Pismo je u meni izazvalo veliki strah”, rekao je Mamon al-Hamza, koji je svojoj ćerki, rođenoj 26. decembra 2015. u Nemačkoj dao ime po nemačkoj kancelarki.

Azil im je odbijen u skladu sa članom 16a nemačkog ustava po kojem se azil ne može odobriti osobama koje su u Nemačku došle preko neke druge zemlje članice EU, u ovom slučaju Grčke.

Međutim, mala Angela Merkel al-Hamza neće biti proterana iz Nemačke, porodica će dobiti takozvanu supsdijarnu zaštitu dva puta po dve godine. Ako u tom razdoblju porodca nađe posao i nauči nemački jezik, moći će da ostane u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: