Beograd u narandžastom, protiv nasilja nad ženama VIDEO

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pojedine zgrade u Beogradu obojene su narandžastom bojom.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

22:14

Beograd u narandžastom, protiv nasilja nad ženama VIDEO
Foto: Thinkstock

U narandžasto su "obojene" Palata "Albanija", parlament, zgrada vlade, Skupštine grada..., a na predlog Koordinacinog tela za rodnu ravnopravnost.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se danas, a Srbija se priključila kampanji "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama".

Kancelarija UN u Srbiji za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) priključila se svetskoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Tim povodom je na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama na Trgu republike u Beogradu postavljena umetnička instalacija u vidu SOS telefona koji će zvoniti svih 16 dana, do 10. decembra, radi podizanja svesti građana i građanki o ovom važnom problemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: