Beli šlemovi se izvinili za snimak, "loša procena"

Organizacija Beli šlemovi izvinila se zbog objavljivanja snimka na kojem se vidi kako njeni volonteri odgovaraju na izazov “maneken”.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

19:22

Beli šlemovi se izvinili za snimak,
screenshot

Snimak je objavljen u sredu i izazvao je bes javnosti zbog lažiranja akcije spasavanja, a mnogi se pitaju kolika je autentičnost snimaka koje je ova organizacija ranije objavljivala.

Portparol organizacije je za CNN rekao da je iskorišćen haštag izazova u nadi da će tako dospeti do zapadne javnosti i pokazati koliko Sirijci pate.

“Ovaj snimak koju su napravili volonteri napravljen je u nadi da će povezati horor u Siriji i spoljni svet. Ovo je loša procena i izvinjavamo se za ponašanje naših volontera”, navodi se u saopštenju.

Beli šlemovi (Sirijska civilna odbrana) bili su nominovani i za Nobelovu nagradu za svoje akcije spasavanja hiljada ljudi u ratom zahvaćenoj Siriji.

Ranije je i sirijski predsednik Bašar el Asad tvrdio da je snimak na kojem se vidi petogodišnji dečak izvađen iz ruševina lažiran.

Ovo nije prvi put da se u Siriji koriste popularni trendovi kao što je izazov "maneken". U toku leta, dok je svet jurio za pokemonima, Beli šlemovi su objavili niz fotografija dece koja u rukama drže crteže animiranih junaka i na kojima piše “Spasi me, ja sam u Siriji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: