Dačić: Mi smo Vlada Republike Srbije... Čedo, nemoj...

Beograd će uložiti maksimum napora u dijalog sa Prištinom, ali Srbiju nećemo dati ni za šta, poručio je lider SPS i vicepremijer Ivica Dačić.

Izvor: B92

Nedelja, 30.10.2016.

16:12

Dačić: Mi smo Vlada Republike Srbije... Čedo, nemoj...
Tanjug

On je naveo da u tome postoji apsolutna saglasnost sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

“Mi smo za stabilnost, uložićemo maksimalno za dijalog, ali Srbiju nećemo dati ni za šta, jer mi smo Vlada Republike Srbije. U tom smislu postoji apsolutna saglasnost i jedistvo između Aleksandra Vučića i mene, odnosno između SNS i SPS”, rekao je Dačić na obeležavanju 26 godina od osnivanja Gradskog odbora SPS Beograda koje je održano u Lazarevcu.

Navodeći da Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane poteze, Dačić je rekao da ga je lider LDP Čedomir Jovanović “prozvao” da Srbiju vraća unazad i traži da se Srbija izjasni da li Rusija ili EU, te da su ti zahtevi naručeni sa zapada.

“Čedo, nemoj da se čikaš. Ako ćeš to pitanje da staviš na referendum, svi znaju kakav će biti odgovor. Gde on živi i za koga radi”, naveo je Dačić.

Kako je rekao, Srbija ima mogućnost da njeni prijatelji, Kina i Rusija, stave veto na ulazak Kosova u UN.

“Rusija treba da stavi veto na ulazak Kosova, a mi kako kaže Čeda, treba da uvedemo sankcije Rusiji. Ne priča on protiv Rusije nego protiv Srbije, jer taj potez znači da će Kosovo da uđe u UN”, rekao je Dačić.

On smatra da su takvi zahtevi naručeni od zapadnih zemalja da bi se Srbija odvojila od Rusije, i to ne zbog Rusije, nego da bi se lakše rešio problem Kosova i Metohije.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova, kaže da su rezultati saradnje sa SNS to što je stvorena stabilna Srbija, te da su otvoreni pregovori o članstvu u EU.

Nije samo cilj, kaže Dačić, da Srbija uđe u EU, nego da se zaštite naši nacionalni i državni interesi.

Govoreći o smanjenju deficita, Dačić ocenjuje da su uštede i ono što je zarađeno veliki uspeh, te da zato sada ima novca za povećanje plata i penzija.

Dačić navodi i da je povećanje primanja pojedinačno malo, ali da je to velika stavka u budžetu.

Prema njegovim rečima, sada prioritet Vlade mora biti rast BDP-a, nova radna mesta i nove perspektive.

Govoreći o 26 godina postojanja SPS, Dačić ističe da ta stranka mora da nastavi da se reformiše, da je u političkom smislu 26 godina brzo prošlo i da je stranka izvukla pouke, te da se socijalisti ponose rezultatima ostrvarenim u protekle četiri godine u koaliciji sa SNS.

Dačić kaže da se ne živi od prošlosti i “pehara” koji je nekada ta stranka osvajala, te da je socijalistima potrebna vizija kakva Srbija treba da bude, kao i političko savezništvo na tom putu.

“Mi ne volimo baš mnogo promene. Promene su đavolsko delo, govorio je prorok Muhamed, ali moramo da se menjamo da nas ne promene”, poručio je Dačić funkcionerima SPS i članovima stranke u Domu kulture u Lazervcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: