Istraživanje: Amerikanci na izbore "s iskrivljenom slikom"

Više od polovine ispitanika u Džast Fekts istraživanju je netačno odgovorilo na ključna pitanja u vezi sa američkim predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

14:55

Istraživanje: Amerikanci na izbore
Getty Images

Kako piše portal Brajbert, poznat po svom “desničarskom usmerenju“, 700 osoba je odgovaralo na ključne probleme kojima su se bavili predsednički kandidati u kampanji, a to su situacije u zdravstvenom osiguranju, obrazovanju, porezima, državnom trošenju, zagađenju, javnom dugu, globalnom zagrevanju, gladi i energetskim izvorima.

Prema rezultatima istraživanja, tačne odgovore je dalo 43% odsto onih koji su se izjasnili kao glasači Republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Sa druge strane, tačno je odgovorilo 31% simpatizera politike kandidatkinje Demokrata Hilari Klinton.

“Ovakvi loši rezultati pokazuju da će veliki broj glasača izaći na birališta i izjasniti se na osnovu iskrivljenih slika realnosti“, navodi se u saopštenju kompanije Konkvest komunikejšns grup.

Inače, prvi čovek portala Brajbert Stiven Benon je u avgustu preuzeo rukovođenje kampanje Donalda Trampa, kada je on otpustio dotadašnjeg šefa Korija Levandovskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: