Predsednik Makedonije počinje trodnevnu posetu Srbiji

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov počinje trodnevnu posetu Srbiji u okviru koje razgovarati sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

00:07

Predsednik Makedonije počinje trodnevnu posetu Srbiji
Foto: Tanjug

U saopštenju kabineta predsednika Makedonije je navedeno da će tokom posete biti reči i o aktuelnim događanjima u dve zemlje i izazovima sa kojima se suočava region.

U okviru posete Ivanova, biće održan i makedonsko-srpski biznis forum, na kojem će učestvovati 20 kompanija iz Makedonije, farmaceutskih, prehrambenih, metalskih, građevinskih, kao i iz oblasti informatičkih tehnologija, grafičke delatnosti i transportnih usluga.

Ivanov i Nikolić govoriće na otvaranju tog skupa, a privrednicima će se obratiti i predsednici privrednih komora Makedonije i Srbije.

Povod za trodnevnu posetu predsednika Makedonije Đorđa Ivanova Srbiji je obeležavanje 70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu.

Ivanov će sa Nikolićem prisustvovati centralnoj proslavi tog jubileja u nedelju, 30. oktobra u Pančevu.

Pre svečanosti, Ivanov i Nikolić će zasaditi "drvo prijateljstva" i potpisati protokol o bratimljenju makedonske opštine Makedonski Brod i pančevačke mesne zajednice Jabuka.

Biće održana i izložba akademskog slikara Pavla Kuzmanovskog i priređen bogat kulturno-umetnički program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: