Napad na policijsku akademiju, 60 mrtvih, 100 ranjenih

Najmanje 60 kadeta i čuvara ubijeno, a više od 100 povređeno u napadu na policijsku akademiju u pakistanskom gradu Kveta, javlja BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.10.2016.

07:27

Napad na policijsku akademiju, 60 mrtvih, 100 ranjenih
Foto: Thinkstock

Trojica džihadista su u kamp upala opasana eksplozivom, nakon čega su uzeli taoce. Policijska akcija trajala je nekoliko sati, a svi napadači su ubijeni.

Stotine kadeta je evakuisano.

Ekstremistička Islamska država preuzela je odgovornost za napad na policijsku akademiju u Kveti.

Napad su izveli "borci ID", objavila je agencija Amak, glasilo ekstremista.

Britanska agencija podseća da je ID u avgustu preuzela odgovornost za napad na bolnicu u Kveti kada je ubijeno 70 ljudi. Tada su se, međutim, oglasili i pakistanski talibani - Džamat-ur-Ahrar, tvrdeći da su odgovorni za napad.

“Video sam trojicu muškaraca prekrivenih lica koji su nosili kalašnjikove. Počeli su da pucaju i upali u dom, uspeo sam da preskočim zid i pobegnem“, rekao je jedan kadet.

Lokalni mediji prenose da u domu živi i do 600 kadeta i da postoji strah da bi broj žrtava mogao da bude veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: