"Pobeda Hofera je početak trećeg svetskog rata"

Predizborna kampanja u Austriji, uoči predsedničkih izbora koji su zakazani za 4. decembar, sve više deli društvo, a stigla je i do škola.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

09:49

Foto: Thinkstock

Jedna nastavnica iz Holabruna šokirala je đake i njihove roditelje upozorenjem da bi pobeda kandidata Slobodarske partije Austrije (FPO) Norberta Hofera na presedničkim izborima značila kretanje ka trećem svetskom ratu.

Nastavnica istorije i nemačkog jezika kazala je na nastavi: "Dođe li Hofer, dolazi treći svetski rat".

Jedna učenica je to prijavila i kazala da nastavnica bukvalno ispira mozgove đacima.

Ona je o čudnoj izjavi nastavnice informisala roditelje koji su pozvali poslanika FPO Kristijana Lauša tražeći da se razjasni situacija.

Nastavnica je potom negirala takvu izjavu, ali je i priznala da je govorila o Hoferu i svetskim ratovima, jer je neko tražio njeno mišljenje.

Kancelarija pokrajinske obrazovne ustanove najavila je istragu ovog slučaja i podvlači da, ako su tvrdnje istinite, onda prete posledice po nastavnicu.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je Austrija podeljena pred predsedničke izbore, ali i da je kampanja veoma "prljava" jer je obuhvatila sve sfere života, pa tako i škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: