NS: Počela zajednička sednica dve vlade

Zajednička sednica vlada Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine počela je u Novom Sadu, a sednici prisustvuje i premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

09:33

NS: Počela zajednička sednica dve vlade
Foto: Tanjug

Pokrajinski premijer Igor Mirović ocenio je juče da je to izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njene građane, jer se radi o prvoj zajedničkoj sednici dveju vlada nakon 13 godina.

Na dnevnom redu će se, pored projekata od nacionalnog i regionalnog značaja, na kojima se već zajednički radi, naći i tačke koje se odnose na druga važna pitanja.

"Na dnevnom redu zajedničke sednice naći će se i pitanja kao što su podsticaj razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji AP Vojvodine, status projekta izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, projekti razvoja navodnjavanja, kao i razmatranje prioritetnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine", rekao je Mirović.

Dve vlade će, kazao je, posebnu pažnju posvetiti iznalaženju rešenja za najugroženije objekte obrazovno-vaspitnih ustanova, predškolskih ustanova, škola i univerziteta.

On je rekao da očekuje da planovi koje ima Vojvodina više neće biti "mrtvo slovo na papiru", već deo zajedničkih napora da se unapredi život u Pokrajini.

Pokrajinski premijer je rekao i da očekuje konkretnu finansijsku podršku za budžet, što će, kako je rekao, značiti da projekti donose pobedu, a da se politika sukoba gubi i nestaje sa političke scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: