DS: Zbog Vučićeve izjave protest ispred Vlade Srbije

Žene Demokratske stranke pozvale su građane na protest u Beogradu ispred Vlade Srbije sa zahtevom da se premijer Aleksandar Vučić izvini zbog svoje izjave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

13:09

DS: Zbog Vučićeve izjave protest ispred Vlade Srbije

Kako navode, Vučić je uvredio sve žene i majke Srbije.

Protest je zakazan za sredu 19. oktobra u 16.30 ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.

U pozivu na društvenoj mreži Fejsbuk je navedeno da je cilj protesta da se ukaže da "žene nisu mafija sa kojom država treba da se obračuna".

"Zahtevamo izvinjenje predsednika Vlade za izjavu u kojoj je uvredio sve žene i majke u Srbiji. Izjave koje poručuju da žene rađaju decu kako ne bi radile predstavljaju uvredu za žene, ali i za sve ljude u Srbiji koji su već bili dovoljno hrabri da se ostvare kao roditelji", piše u pozivu.

Žene DS-a pozvale su premijera da prihvati predlog Demokratske stranke koji predviđa da svaka nezaposlena žena sa troje i više dece mora da ima pravo na mesečnu nadoknadu sve dok najmlađe dete ne napuni osamnaest godina.

Kako su objavili mediji, Vućić je u Nišu rekao da Srbija za socijalna davanja daje mnogo više nego druge zemlje i da ima onih koji to stvarno zaslužuju, ali i onih koji "mogu konju rep da iščupaju i neće da rade", kao i da neko uzme za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000, što je minimalna plata.

Vučić je rekao da su njegove izjave, o socijalnim davanjima i trudnicama istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

On je precizirao da je govorio o dve sasvim različite stvari - pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave "isečene, spojene i falsifikovane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: