Porošenko Rusiji: Ko dođe s mačem, od mača će i poginuti

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko se u govoru povodom Dana zaštitnika Ukrajine obratio Rusiji rečima iz filma "Aleksandar Nevski".

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

10:22

Porošenko Rusiji: Ko dođe s mačem, od mača će i poginuti
Foto: GettyImages

“Ko nam dođe s mačem, od mača će i poginuti", rekao je Porošenko, a njegov citat objavljen je i na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine.

"Mi, hvala bogu, imamo čime da dočekamo nezvane goste. Ko nam dođe s mačem, od mača će i poginuti", rekao je ukrajinski predsednik, prenosi Sputnjik.

Citat o "pogibiji od mača" izgovara sovjetski umetnik Nikolaj Čerkasov u ulozi novgorodskog kneza Aleksandra Jaroslaviča u filmu "Aleksandar Nevski" iz 1938. godine Sergeja Ejzenštajna.

Porošenko je poručio da se vojno planiranje u zemlji određuje na osnovu "ruske agresije" i "pretnje s Istoka" i rekao da Ukrajinci "nikada nisu gledali u tuđe", ali i da "svoje neće dati", prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: