Dodik: Muslimanska bulumenta misli da silom spreči Dodika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Večernje novosti da još ne zna da li će ići na saslušanje u Sarajevo.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

10:18

Default images
Tanjug

Odlazak Dodika u Sarajevo, kako bi dao izjavu, tema je javnosti u BiH, od završetka referenduma 25. septembra.

“Razmišljam o tome šta da uradim oko davanja izjave u Tužilaštvu BiH u Sarajevu, povodom referenduma. Još ne znam da li da idem. Cirkus je najbolja reč za sve oko toga. Tužilaštvo BiH se ponaša po nalogu Bakira Izetbegovića i muslimanske bulumente koja misli da može samo silom da spreči Milorada Dodika da brani Srbe. Nemam nikakvog osećaja osim gađenja prema svemu tome. Nema države na taj način“, kaže Dodik.

Iako su se pojavile informacije o tome da će predsednik Srpske otići u narednih nekoliko dana u Tužilaštvo BiH i dati izjavu u vezi s referendumom, te navode je demantovao i Goran Bubić, advokat predsednika Dodika. On kaže da njegov klijent nije dobio nikakav novi poziv za saslušanje u Tužilaštvu BiH.

Tako se u medijima pojavila i konstrukcija o tome na koji bi način Dodik trebalo da dođe do Sarajeva, odnosno do zgrade Tužilaštva. Navodno, predsednik Dodik bi zbog sigurnosti trebalo da doleti helikopterom iz Banjaluke u Istočno Sarajevo, a odatle da se spusti prema federalnom Sarajevu u blindiranom automobilu.

Navodno, prema pojedinim medijima, na ovakvoj sigurnosti je insistirao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač preko advokata predsednika Srpske.

Mediji su preneli i da bi Dodik u Tužilaštvo trebalo da uđe na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, zbog bezbednosnih razloga, odnosno bojazni da bi mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Predsednik Republike Srpske je u više navrata izjavljivao da ne želi da ide u Sarajevo da daje izjavu, jer se tamo ne oseća sigurno. On je predložio Tužilaštvu BiH da izjavu da u Republici Srpskoj, u nekoj od kancelarija SIPA, ili u institucijama Republike Srpske, gde bi došli tužioci iz Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: