Kandidat za predsednika SAD ne zna nijednog stranog lidera

Libertarijanski kandidat za predsednika SAD Geri Džonson ponovo je napravio gaf pošto nije uspeo da kaže ime nijednog svetskog lidera koga poštuje.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

17:16

Default images
Foto: Freeimages

Kandidat treće partije na predsedničkim izborima je na televiziji u sredu naposletku pomenuo nekadašnjeg meksičkog predsednika, ali nije mogao da se seti ni njegovog imena.

"Verovatno imam 'Alep momenat'", rekao je Džonson, aludirajući na svoju izjavu početkom septembra da ne zna šta je Alep, opsednuti grad u Siriji koji je u središtu žestokih borbi.

Džonson je na televiziji MSNBC upitan ranije ovog meseca šta bi uradio za Alep, zapitao: "A šta je Alep?", posle čega mu je voditelj rekao: "Ma vi me zavitlavate".

Džonsonova kandidatura privukla je pažnju članova obe velike partije koji su nezadovoljni svojim stranačkim kandidatima - Donaldom Trampom i Hilari Klinton, navodi agencija AP i dodaje da međutim većina birača u SAD ne zna ko je Džonson.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: