Božović: Bila je čast sarađivati sa Pajtićem. Idemo dalje

Bila mi je čast sarađivati sa Bojanom Pajtićem u prethodne dve godine, saopštio je prvi čovek beogradskih demokrata Balša Božović.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

14:56

Božović: Bila je čast sarađivati sa Pajtićem. Idemo dalje
Foto: Tanjug

Božović je to izjavio nakon stranačkih izbora posle koji je na mesto predsednika Demokratske stranke umesto Pajtića izabran Dragan Šutanovac.

“Zajedno smo se borili da Srbija bude slobodna, zajedno smo govorili u ime građana koji su poniženi i osiromašeni i zajedno smo se borili za dostojanstvo u Srbiji, na političkoj sceni i u Demokratskoj stranci”, navodi Božović.

Kako kako kaže, politička istorija veličinu onih koji su vodili našu stranku ne meri samo po tome kakvi su predsednici bili, nego i koliko su dostojanstveni bili kada su sa funkcije odlazili.

"Radujem se daljoj saradnji i našoj borbi za pristojnu Srbiju. Članovi DS su juče doneli odluku o nastavku borbe za pristojnu Srbiju. Hrabro su izašli u velikom broju i izabrali novo rukovodstvo koje će imati veliki zadatak i veliku odgovornost. Idemo dalje”, ističe se u saopštenju Balše Božovića.

Članovi Demokratske stranke izabrali su u subotu Dragana Šutanovca za predsednika DS a on je na tom mestu zamenio Bojana Pajtića.

Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.459 birača, a Šutanovac je dobio 59 odsto glasova.

Bivši predsednik DS Bojan Pajtić dao je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.

"Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor kao demokrata poštujem", dodao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: