Erdogan na dve stolice: Podržavamo UKR po pitanju Krima

Pres-služba predsednika Ukrajine Petra Porošenka saopštila je da Ankara i dalje namerava da podržava Kijev po pitanju pretenzija na Krim, prenosi "Sputnjik".

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

09:19

Erdogan na dve stolice: Podržavamo UKR po pitanju Krima
Foto: Tanjug

"Turska će podržati Kijev po pitanju pripadnosti Krima bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom", izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku s ukrajinskim predsednikom Porošenkom koji je održan tokom 71. sednice Generalne skupštine UN u Njujorku.

Iz pres-službe Porošenka je saopšteno da je „Redžep Tajip Erdogan naglasio da će Turska i dalje davati podršku Ukrajini po pitanju uspostavljanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države kako u bilateralnom, tako i u višestranim formatima".

"Sputnjik" prenosi da su lideri dve zemlje razgovarali i o trgovini i investicijama i dogovorili se o radnom sastanku na kojem će razgovarati o energetici i podseća da je "Krim postao deo Rusije u martu 2015. godine nakon referenduma", a da "međutim, nisu sve zemlje-članice UN priznale referendum i kao i pre smatraju poluostrvo delom Ukrajine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: