Moskva odgovara Vašingtonu: Dok su naši dronovi snimali...

Ruski i sirijski avioni nisu bombardovali teritoriju Sirije gde se kretao humanitarni konvoj Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

14:02

Default images

To je saopštio portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov i time demantovao optužbe Vašingtona da su Moskva i Damask odgovorni za bombardovanje konvoja od 31 kamiona kada je stradalo najmanje 12 osoba.

“Nijedan vazdušni napad usmeren ka konvoju sa humanitarnom pomoći nisu izveli ruski ili sirijski avioni. Konvoj se kretao rutom kroz teritoriju koju kontrolišu militanti i to je utvrđeno dronovima koji su nadgledali prolazak“, naveo je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, nadgledanje je završeno kada je sva humanitarna pomoć isporučena.

“Dalje kretanje konvoja ruska strana nije pratila. Samo militanti koji kontrolišu taj deo u regionu Alepa znaju tačnu lokaciju konvoja. Pretraživanje video-snimaka koje imamo nije pokazalo nijedan vazdušni napad na konvoj“, zaključio je Konašenkov.

Ujedinjene nacije su ranije saopštile da je prerano procenjivati ko je odgovoran, ali je Stejt department već svalio krivicu na Moskvu i Damask.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: