FBI još bez odgovora: Ko je kriv za "ekspres lonac" bombe?

FBI još nikog nije uhapsio zbog povezanosti sa eksplozijom u Njujorku, iako je policija zaustavila saobraćaj na jednom od gradskih mostova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

08:12

FBI još bez odgovora: Ko je kriv za
Getty Images

"Zaustavili smo saobraćaj na jednom gradskom mostu kako bi pretražili jedan automobil, ali nije bilo osnova za hapšenje i niko nije ni za šta optužen", rekla je portparol FBI Keli Longmeser, prenosi Rojters.

Najmanje 29 osoba je ranjeno u eksploziji koja je juče potresla kvart Čelsi na njujorškom Menhetnu. Na drugoj lokaciji u istom delu Njujorka pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je bio žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je Si-En-En pozivajući se na izvore u policiji.

"En-Bi-Si njuz" je objavio, pozivajući se takođe na njujoršku policiju, da istražitelji na drugoj lokaciji pronašli su nešto što liči na ekspres lonac sa "lepljivom trakom, žicama i mobilnim telefonom", koji je ostavljen na trotoaru, ali još nije potvrđeno da se radi o eksplozivnoj napravi.

Američki mediji navode i da policija proverava video snimke sa mesta prve eksplozije u Čelsiju na kojima se čini da je prikazana osoba koja ostavlja nešto iza sebe, što je policajce dovelo do zaključka da se radi o namernom činu.

Bomba je bila podmetnuta u kanti za smeće, saopštila je policija.

"Pored nje, bile su postavljene još četiri tempirane eksplozivne naprave, ali je samo jedna detonirana", rekao je portparol okružnog tužilaštva Al Dela Fav za "Si-En-En".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: