Organizatori i vlast: Prajd uz manje policije i tenzija

Organizatori Parade ponosa i predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda ocenili su da se Prajd ove godine održava uz manje prisustvo policije i manje tenzija.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

12:51

Organizatori i vlast: Prajd uz manje policije i tenzija
Tanjug

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić rekla je da se stvari menjaju na bolje.

"Ja nisam aktivista, ali ovo mnogo znači za mene, moj grad i moju zemlju", rekla je novinarima Ana Brnabić na Trgu Slavija odakle će početi šetanja učesnika Parade ponosa.

Predstavnica jednog od ruskih medija koja izveštava sa Prajda upitala je ministarku da li je došla sa svojom devojkom, na šta su organizatori Parade Goran Miletić i Boban Stojanović zamolili da se ne postavljaju takva pitanja.

Upitana gde su ostali predstavnici Vlade Ana Brnabić je rekla :"Ja sam tu. Znači i da je Vlada tu".

Ministarka je rekla da će se i dalje raditi na rešavanju problema LGBT zajednice i da situacija, iako se popravlja, "nije super".

Boban Stojanović ocenio je da se Parada ove godine održava u mnogo opuštenijoj atmosferi i da grad normalno funkcioniše koliko god je to moguće.

"Ljudi piju kafu u kafićma, odlaze u prodavnicu", kazao je Stojanović i istako da je želja da svake naredne godine bude što manje policije.

Goran Miletić istakao je da u Beogradu i dalje ima mnogo "posmatrača" Prajda i da bi voleo da bude više učesnika i onih kojih to aktivno podržavaju.

On je apelovao na sudove i tužilaštvo da aktivnije rade svoj posao i dodao da je policija po tom pitanju mnogo toga učinila i da je saradnja sa njom dobra.

Miletić je podsetio da je prošle godine bilo oko 6.000 policajaca, a da je ove godine taj broj manji.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se Beograd pridružuje gradovima koji dele evropske i civilizacijske vrednosti i da se Srbija kao i njen glavni grad menjaju.

Grad daje punu podršku organizaciji današnje Parade ponosa, rekao je Mali i dodao da je angažovano i 250 komunalnih policajaca.

"Već tri godine Parada se održava bez većih bezbednosnih problema, na način koji samo pre nekoliko godina niko nije mogao ni da zamisli", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: