Hilari pozlilo, upala pluća joj ruši kampanju? /VIDEO

Demokratskoj kandidatkinji na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton pozlilo je tokom komemoracije povodom 15-godišnjice terorističkih napada u Njujorku.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 11.09.2016.

17:45

Hilari pozlilo, upala pluća joj ruši kampanju? /VIDEO
Foto: Gettyimages

Klintonova je ranije otišla sa skupa, rekla je portparolka tima koji vodi njenu predizbornu kampanju, javlja Rojters.

Prema njenim rečima, Hilari Klinton je bilo "prevruće".

Klintonova je, napustivši komemoraciju, otišla u stan svoje ćerke Čelsi u Njujorku i sada "se oseća mnogo bolje", navela je portparolka njenog tima.

Doktorka Liza Bardak, koja je Klintonovu (68) pregledala u njenoj kući, navela je da je u petak utvrđeno da ona ima upalu pluća i da je tokom komemoracije dehidrirala, ali da se sad dobro oporavlja.

Prema njenim rečima, Klintonova uzima antibiotike, prenele su agencije.

Ona je, takođe, savetovala Klintonovoj da odmara i izmeni raspored kampanje.

Doktorka Bardak je dodala da je Klintonova kašljala zbog alergije i da je na pregledu u petak utvrđeno da ima upalu pluća.

Dr Bardak je u avgustu naglasila da je njena pacijentkinja odličnog zdravlja i da je spremna da obavlja funkciju predsednika SAD. Ipak, ona je otkazala put u Kaliforniju i propustiće deo predizbornih obaveza zbog bolesti, navode iz njenog izbornog štaba.

Na video-snimku objavljenom na Tviteru vidi se kako Klintonova počinje da posrće, predstavnici njenog tima je pridržavaju i pomažu joj da uđe u kombi.

Hilari Klinton je 2012. godine doživela potres mozga, a potom je imala problema sa krvnim ugruškom.

Ubrzo se oglasio i njen rival iz tabora republikanaca Donald Tramp izjavivši da je zdravlje važno u kampanji, da se nada da će se Hilari brzo oporaviti i da će on uskoro javnosti predstaviti rezultate svog sistematskog pregleda.

Predsednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp više puta je potezao pitanje zdravstvenog stanja svoje rivalke, navodeći da ne zna da li ona ima dovoljno energije da obavlja predsedničku funkciju.

Tramp je u avgustu svojim pristalicama rekao da Klintonova više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna za borbu protiv terorista Islamske države. Osim toga, Trampov tabor i republikanski deo javnosti napao je štab Hilari Klinton zbog lažiranja njenog stvarnog zdravstvenog stanja.

Ova upala pluća tako bi mogla biti odlučujući faktor u kampanji, jer se očekuje da će je republikanci iskoristiti kao potvrdu svojih teza, navode mediji.

Klintonova ima 68, a Tramp 70 godina.

Istraživanje koje je CNN sproveo u saradnji sa Korporacijom za ispitivanje javnog mnjenja ORC pokazuje da Tramp ima blagu prednost u odnosu na Klintonovu.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: