Merkel ne odustaje: Dogovor sa Turskom je u našem interesu

Nemačka kancelarka i dalje se zalaže za kontroverzni sporazum o izbeglicama između EU i Turske, piše Dojče vele.

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2016.

14:32

Merkel ne odustaje: Dogovor sa Turskom je u našem interesu
Getty Images

Sporazum je „u našem zajedničkom interesu“, rekla je Angela Merkel u Bundestagu tokom generalne debate o budžetu za 2017.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je u proteklih godinu dana Nemačka napredovala u zbrinjavanju stotina hiljada migranata koji su stigli u tu zemlju 2015, ali da još mnogo toga treba da se uradi.

Merkelova je u obraćanju parlamentu rekla da je njena vlada ubrzala mere integracije migranata s dobrim izgledima za boravak, povećala školske fondove kako bi pomogla njihovo obrazovanje i radila sa gradovima i državama u pronalaženju rešenja za lokalne probleme.

„Situacija je danas višestruko bolja nego pre godinu dana, ali je još toga preostalo da se uradi“. Nemačka kncelarka je, izmedju ostalog, navela da je potrebno da se unapredi mehanizam i ubrza procedura za migrante koji imaju malo šansi da dobiju azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: